Geschiedenis

Het koor is opgericht in oktober 1990. Hidden Voices bestond toen uit 10 leden en stond onder leiding van Gerard Sars. 

Het repertoire bestond uit musicalliedjes en popmuziek.

Er werd druk gerepeteerd in de Roerparel in St. Odilienberg en later in het klooster bij de zusters in St. Odiliënberg. Bij de zusters namen we onze thermoskannen met koffie en thee mee, want een bar was daar natuurlijk niet. Toen het koor onder leiding kwam van Sevrien Schreurs, verhuisden we naar de Leropperhof te Lerop, wel met bar. Sevrien begeleidde ons op gitaar en we kregen er zelfs een heus combo bij. We gingen meer hedendaagse en swingende muziek maken. Sevrien studeerde af aan het conservatorium te Maastricht en kon zijn baan niet meer met ons koor combineren.

Thijs Hannen volgde hem op. De gitaar werd ingeruild voor een keyboard. Er ontstond een kleine groep binnen het koor die voor huwelijksmissen te boeken was. Ook werd er in die tijd een CD opgenomen.

Na Thijs Hannen nam Jos Helgers het stokje over. 15 jaar heeft Jos zich voor Hidden Voices ingespannen en hebben we hele mooie concerten en momenten met elkaar beleefd.

In 2017 hebben we Ruud Pricken als dirigent mogen verwelkomen. Ruud noemt zichzelf een muzikale duizendpoot. Na 3 jaar begeleiding slaat Ruud een andere weg in en hebben we afscheid van hem genomen.

Per februari 2020 mogen we Wim Reijnders begroeten als onze dirigent. Wim besteedt veel aandacht aan koorklank, stemvorming en expressiviteit. Hij studeerde aan het Maastrichtse conservatorium af in de vakken schoolmuziek/amv en zang. Daarnaast studeerde hij ook enkele jaren harmonie/fanfare- en koordirectie. We kijken uit naar de samenwerking met Wim en wat het ons allemaal brengen zal.

In de loop van de jaren hebben we heel wat optredens gehad. Zo hebben we in de beginjaren veel missen opgeluisterd, o.a kerstavond en tijdens de havenfeesten te Herten. Nu zingen we nog elk jaar met Pasen en Kerstmis op Camillus te Roermond. Ieder jaar rondom kerst, luisteren we de binnenstad op met vrolijke kerstliedjes. Sinds 2017 organiseren we de culturele mix in de ECI cultuurfabriek. Daarnaast zingen we bij concerten op uitnodiging van koren uit de regio 

Om onze kas te spekken organiseren we verschillende activiteiten, zoals een chocoladeletteractie voor St. Nicolaas, een plantjesactie in het voorjaar en tussendoor waar mogelijk een tombola.

Samen zingen is leuk maar samen feesten ook, daarom organiseren we elk jaar een feestavond of activiteit. Op de mountainbike door de grotten van Valkenburg, een duizend en een nacht feest, feesten in de Pandoer, wokken bij de Turfhoeve, karaoke-avond, samen op de step en kajakken van Maastricht naar Belgie.

 
Peter Cox, lid vanaf het eerste moment.