Geschiedenis

Het koor is opgericht in 1990 en 'bezingt' al ruim 30 jaar. Het repertoire bestaat van begin af aan uit musicalliedjes, popmuziek en 'gouwe ouwe'. De begeleiding varieerde van piano- en gitaarbegeleiding tot keybord en een enkele keer met een klein combo. We hebben op diverse locaties onze zangkunst geoefend en ook de dirigenten hebben elkaar afgewisseld: Sevrien Schreurs, Thijs Hannen, Jos Helgers, Ruud Pricken en vanaf 2020 heeft Wim Reijnders de bezielende leiding over het koor.

In de loop van de tijd hebben we ook optredens gedaan. In de beginjaren waren dat o.a missen zoals Kerstavond, Pasen en tijdens de havenfeesten in Herten. Ieder jaar rond de kerstdagen luisteren we, al dwalend, de binnenstad op met kerstliedjes. Sinds 2017 organiseren we een muzikale mix in de ECI cultuurfabriek; een gevarieerd concert samen met andere muzikanten, koren en combo's. Daarnaast zingen we op uitnodiging bij concerten van koren uit de regio.

We proberen met verschillende activiteiten onze kas te spekken zoals een plantjesactie in het voorjaar en tussendoor waar mogelijk een Tombola.

Samen zingen is ons plezier daarbij houden we ook van gezelligheid. We organiseren daarom elk jaar een feestelijke avond of leuke activiteit voor leden met partners.

Peter Cox, lid vanaf eerste moment

Afbeelding invoegen