Geschiedenis en nu

Het koor is opgericht in 1990 en zingt al ruim 30 jaar. Het repertoire bestaat van begin af aan uit musicalliedjes, popmuziek en 'gouwe ouwe'. De begeleiding varieerde van piano- en gitaarbegeleiding tot keybord en een enkele keer met een klein combo. We hebben op diverse locaties onze zangkunst geoefend en ook de dirigenten hebben elkaar afgewisseld: Sevrien Schreurs, Thijs Hannen, Jos Helgers, Ruud Pricken, Wim Reijnders en vanaf november 2023 heeft Math Dirks de bezielende leiding over het koor.

In de loop van de tijd hebben we ook optredens gedaan. In de beginjaren waren dat o.a missen zoals Kerstavond, Pasen en tijdens de havenfeesten in Herten. Regelmatig rond de kerstdagen luisteren we, al dwalend, de binnenstad op met kerstliedjes. Sinds 2017 organiseren we een muzikale-culturele mix; een gevarieerd concert samen met andere muzikanten, koren, combo's en andere artiesten zoals bijv. dansers. Daarnaast zingen we op uitnodiging bij concerten van koren uit de regio en bij evenementen zoals gluren bij de buren.

We proberen met verschillende maatschappelijke bijdragen en activiteiten onze kas te spekken zoals bijv. assisteren bij bardiensten tijdens muziekfestivals of optredens in verzorgingstehuizen.

Samen zingen is ons plezier daarbij houden we ook van gezelligheid. Elke repetitie is er een pauzemoment om even bij te praten (consumpties zitten verrekend in de contributie) en organiseren we jaarlijks een feestelijke avond of leuke activiteit voor leden met partners.