Het koor en de dirigent

Afbeelding invoegen
 
We zijn een gemengd koor; dat wil zeggen dat zowel mannen- als vrouwenstemmen vertegenwoordigd zijn. Op dit moment telt het koor rond de 30 leden en ligt de leeftijd tussen de 40 en 65 jaar. Leeftijdsgenoten én jongere leden zijn van harte welkom. 

De stemgroepen zijn verdeeld in sopraan, mezzo-sopraan, hoge alt, lage alt, tenor en natuurlijk de bassen. Hoewel tenor- en baspartijen meestal door mannen gezongen worden zingen er in ons koor ook vrouwen bij deze stemgroepen. 
 

 
Sinds november 2023 is Math Dirks onze dirigent. Math studeerde zang en schoolmuziek aan het conservatorium van Maastricht en Amsterdam. Hij heeft tevens ook een akte voor opera en koordirigent. Math was enige tijd full-time actief als Oratorium en zanger bij de o.a Nederlandse opera en Opera Zuid.
Daarnaast heeft hij een indrukwekkende staat van dienst in diverse genres.
 
Math is actief als dirigent bij verschillende koren met een gevarieerd repertoire; van klassiek tot het lichtere songwriters-genre. Omdat Math zelf ook een heel goede zanger is kan hij veel voor onze zangkwaliteiten betekenen. We zijn dan ook trots dat we hem hebben kunnen verleiden om onze dirigent te zijn!