Het koor en de dirigent

Afbeelding invoegen
 
We zijn een gemengd koor; dat wil zeggen dat zowel mannen- als vrouwenstemmen vertegenwoordigd zijn. Op dit moment telt het koor rond de 30 leden en ligt de leeftijd tussen de 40 en 65 jaar. Leeftijdsgenoten én jongere leden zijn van harte welkom. 

De stemgroepen zijn verdeeld in sopraan, mezzo-sopraan, hoge alt, lage alt, tenor en natuurlijk de bassen. Hoewel tenor- en baspartijen meestal door mannen gezongen worden zingen er in ons koor ook vrouwen bij deze stemgroepen.
 
Sinds 2020 is Wim Reinders (1958) onze bevlogen dirigent:

Afbeelding invoegen   
 
Wim studeerde schoolmuziek/amv en zang aan het Maastrichts conservatorium. Naast het dirigent zijn is hij bijna 40 jaar werkzaam geweest  als "muziekmeester” in het basisonderwijs.

De vier koren die Wim dirigeert zijn zeer verschillend van elkaar. Naast Hidden Voices dirigeert hij ook een kamerkoor: het HVE uit Heeze; een theaterkoor: TKS uit Sint-Oedenrode en een traditioneel gemengd koor in Waalre. Het repertoire bestrijkt dus zowel klassiek; pop en musical.

Door zijn studie als zangdocent besteed Wim veel aandacht aan stemgebruik tijdens de repetities. Maar vooral het plezier in het zingen is voor hem essentieel. Daarom zingt Wim ook zelf al jaren in diverse ensembles o.a in het Kamerkoor Limburg. 

Zijn Credo: "muziek maken maakt je blij en geeft je energie” merken we elke repetitie weer!

Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen